Tocanita aromata cu pulpa de porc
PrinteazaTocanita aromata cu pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, usturoi, pulpe de rosii, ulei, vin, boia de ardei dulce, oregano, cimbru, sare si piper.
- 400 g pulpa de porc
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute
- 4 catei de usturoi
- 300 ml pulpa de rosii
- 2-3 linguri de ulei
- 150 ml vin alb sec
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- oregano uscat
- cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se zdrobeşte usturoiul, se amestecă cu sare, o lingură de ulei şi piper proaspăt zdrobit. Cu pasta care se formează se nnge carnea tăiată bucăţi, se pudrează cu boia de ardei dulce şi se lasă la rece 2-3 ore.
Se încălzesc două linguri cu ulei, se adaugă carnea şi se rumeneşte pe toate părţile, la foc iute. Se scoate deoparte şi se păstrează caldă.
In grasimea rama- să, se călesc uşor ardeii graşi, ceapa tăiată bucăţi mari şi pulpa de roşii. După 10 minute, se toarnă vinul şi se pun bucăţile de carne.
Se condimentează cu oregano, cimbru şi sare şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, încă 10 minute. Legumele trebuie să rămână cât mai întregi. Se serveşte caldă, cu ardei iute.
Tocanita aromata cu pulpa de porc
Pofta buna!