Chiftele de cartofi cu patrunjel
PrinteazaChiftele de cartofi cu patrunjel din: cartofi, patrunjel, faina, sare, piper si pesmet.
- 400 g cartofi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 4-5 linguri faina
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Punem la fiert cartofii intregi spalati, dar necuratati de coaja. Acoperim oala cu un capac si ii lasam sa fiarba 30 de minute la foc mediu.
Dupa ce au foert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca. Cand sunt reci ii curatam de coaja si ii dam prin razatoare. Adaugam sare, piper si patrunjel tocat marunt.
Incepem treptat sa adaugam faina si framantam pana cand aluatul capata o consistenta compacta. Formam cu mana usor umeda, chiftelel, le trecem si pesmet si le prajim pe ambele parti in ulei incins.
Le scoatem pe hartie absocbanta, pentru a indeparta excesul de ulei, dupa care le lasam sa se raceasca si le servim.
Chiftele de cartofi cu patrunjel
Pofta buna!