Brioşe cu mere si scortisoară
PrinteazaBrioşe cu mere si scortisoară din: mere acrisoare, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, migdale si unt.
- 2 mere acrisoare (a 200g)
- 1 lingura suc de lamaie
- 260 g faina
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 ou
- 125 g zahar
- 80 ml ulei de floarea soareui
- 1 lingura zahar vanilat
- 250 ml lapte batut
crusta crocanta:
- 50 g faina
- 30 g migdale macinate
- 75 g zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 75 g unt moale
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie. Se încinge cuptorul la 180°C. Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa cubuleţe, care se stropesc imediat cu suc de lămâie. Intr-un castron se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara şi cubuleţele de mere. Intr-un al doilea castron se bate bine oul cu zahărul, uleiul, zahărul vanilat şi laptele bătut.
Se adaugă ingredientele uscate şi se amestecă rapid, până ce acestea se umezesc. Pentru crusta crocantă, se frământă toate ingredientele cu mâinile. Se aşază aluatul cu mere în formele de brioşe şi se presară deasupra compoziţia pentru crusta crocantă.
Se coc la cuptorul preîncălzit, cca 30 min. Se scot din cuptor şi, după 5 min., se scot din formă şi se lasă să se răcească. Se servesc pudrate cu zahăr.
Brioşe cu mere si scortisoară
Pofta buna!