Carne de porc cu legume
PrinteazaCarne de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel, usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper.
- 600 g file de porc
- un kg pastarnac
- un kg morcovi
- o legatura patrunjel
- 2 catei usturoi
- 100 g unt
- 100 ml vin
- 2 linguri ulei
- zeama unei lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se unge cu unt, se dă cu sare, piper si usturoi pisat si se aşază într-o tavă. Se adaugă vinul şi se dă la cuptor pentru o oră.
Păstârnacul se trece pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar morcovul se taie felii cât mai subţiri. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se înăbuşă în apă.
După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă zeama de lămâie strecurată. Se potriveşte de sare şi se opreşte focul.
Friptura se aduce la masă cu legume şi pătrunjel mărunt tocat.
Carne de porc cu legume
Pofta buna!
Asta-i una din cele mai simple retete