Supa deasa de legume
PrinteazaSupa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare.
- una ardei gras verde
- un ardei gras rosu
- 200 g fasole verde
- un morcov
- o ceapa mare
- o ramurica telina
- cateva buchetele broccoli
- cateva fire de patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Toate legumele se spală bine, se curăţă de coajă sau de seminţe, dacă este cazul, apoi se taie mărunt, ca pentru ciorbă.
O oală cu doi litri de apă se pune la fiert şi, când apa dă în clocot, se pun toate legumele Si uleiul si se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute si, spre final, se potriveşte de sare.
Se stinge focul, se presară pătrunjelul şi se lasă oala acoperită pentru 10 minute înainte de a aduce supa la masă.
Supa deasa de legume
Pofta buna!