Bors de loboda cu orez si verdeata
PrinteazaBors de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean, unt, ou si sare.
- 1 ½ l apă
- ½ l borș
- 5-6 legături lobodă
- 4 fire ceapă verde
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3 lingurițe orez
- 3 lingurițe mărar tocat
- 3 lingurițe pătrunjel verde tocat
- 1 linguriță leuștean tocat
- 3 linguri unt sau ulei
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul curățat și bine spălat se rade și se înăbușă ușor în unt, împreună cu ceapa verde. Se adauga apa și sarea și se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă orezul și se lasă să mai fiarbă.
Se adaugă loboda bine spălată și tăiată subțire.
După ce dă un clocot, se adaugă borșul fiert și verdeața și se lasă să mai dea 2-3 clocote. Se drege cu ou bătut.
Bors de loboda cu orez si verdeata
Pofta buna!
Delicios borsul de loboda cu orez si verdeata