Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel
PrinteazaChiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de miel
- 1/4 ceasca de stafide
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 5-6 linguri pesmet
- 1 ou
- 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri
- 4 lipii
- 1/2 ceasca de iaurt
- Frunze proaspete de menta, pentru ornat
- 1/4 ceasca rosii tocate, pentru ornat
- suc de limeta
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mare combinati carnea de miel, stafidele, scortisoara, pesmetul, oul, 3/4 din feliile de ceapa verde si sare si piper dupa gust.
Amestecati bine cu mainile, apoi formati chiftelutele. Puneti-le pe o foaie de copt intr-o tava de cuptor.
Dati la cuptor pentru 20 de minute. Din cand in cand mai intoarceti. Se incalzesc lipiile in cuptorul cu microunde. Serviti chiftelutele cu lipii si iaurt si garnisiti cu ceapa verde si rosii. Stropiti cu suc de limeta.
Chiftelute cu carne de miel
Pofta buna!
Desi nu-mi place carnea de miel, chiftelele astea arata delicios
Foarte bine arata chiftelutele cu carne de miel!