Muschi de vita in ierburi aromatice
PrinteazaMuschi de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline, pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline.
- un kg muschi de vita
- sare grunjoasa
- 100 g piper negru
- cimbru macinat
- rozmarin macinat
- usturoi uscat si macinat
- 2-3 lingurite ulei de masline
pentru sos:
- 400 g pulpa de rosii
- 3 lingurite chilli
- piper rosu
- sare
- 2 lingurite zahar
- 1-2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pieprul se amestecă cu sarea grunjoasă şi ierburile aromatice, cimbrul şi rozmarinul uscate şi măcinate. Se taie feliile de muşchi în aşa fel încât să nu fie foarte subţiri. Se trec prin amestecul de piper şi ierburi, se aşază pe un platou şi se lasă să se usuce aproximativ o oră.
Se încinge grătarul între timp, se unge cu ulei de măsline şi se presară usturoi pisatit pe deasupra, cât să dea frigăruilor aurornă. Se iau bucăţile de carne, se cutirăţă bine de crusta de piper şi plamte şi se înfig pe ţăruşe.
Se rumemesc 5-6 minute pe fiecare parte. în acest timp, se pregăteşte sosul din pu Ipa de roşii, pudra de chili, zahărul, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă şi, după ce a scăzut, se opreşte focul. Se serveşte cu sosul picant.
Muschi de vita in ierburi aromatice
Pofta buna!