Supa crema de ciuperci in paine

Printeaza

Supa crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi, ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si frunze de salata.

 

Ingrediente:

  • 2 cepe mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina potrivita
  • 4 cartofi mari
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 3 l apa
  • 4 painici graham
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 lingurita rasa de chimen
  • frunze de salata verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureti si speli ceapa, radacina de patrunjel, cartofii, telina si le tai in patru.

Speli ciupercile bine si le tai in felii potrivit de subtiri. Incingi ulei intr-o tigaie si calesti ciupercile 2-3 minute.

Intr-o oala mare fierbi, cu puţină sare, cea­pa, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina şi, când sunt aproape fierte, adaugi ciupercile călite.

Mai laşi la fiert aproximativ 15-20 de minute.

Scoţi toate ingredientele într-un vas (păstrezi supa obţinută, dar şi câteva ciupercuţe pentru decor) şi le pasezi în blender.

Torni piureul în supă, adaugi chimenul, piperul şi sarea, după gust.

Mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele. Tai pâinicile rotunde în două (de preferat, graham) şi le scobeşti de miez cu mâna pâ­nă când obţii o adâncitură potrivită.

Pui câ­te unul-două polonice cu supă-cremă şi asezonezi cu pătrunjel verde şi ciupercuţele păstrate.

Aşezi pe farfurii întinse, decorate cu frunze de salată.

 

Supa crema de ciuperci in paine

Supa_crema_de_ciuperci_in_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.