Cremă de branză
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa.
Ingrediente:
- două bucăţi de avocado
- 4 castraveţi
- două roşii galbene
- o lămâie
- 450 g brânză de vaci
- 100 ml smântână
- 15 g gelatină
- o legătură de mărar
- 100 g măsline feliate
- 250 g roşii cherry
- sare
- piper
- pâine de casă
Mod de preparare:
Castraveţii se spală, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o strecurătoare.
Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un bol mai mare. Gelatina se lasă la înmuiat cu puţină apă rece şi se topeşte la bain-marie. Avocado se curăţă de coajă şi sâmburi, se taie bucăţi şi se pun peste castraveţi împreună cu roşiile galbene curăţate de pieliţă şi seminţe.
Se stropesc cu sucul de lămâie, se adaugă brânza de vaci, mărarul spălat şi scurs de apă. Se potriveşte de sare şi piper. Se pasează totul cu un blender până rezultă o cremă fină, se adaugă smântână şi gelatina răcită.
Se mixează cinci minute ca să se omogenizeze, apoi se toarnă în forme tapetate cu folie de plastic alimentar. Se introduc la rece şi se lasă minim şase ore, ca să se întărească compoziţia.
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie crema asta de branza