Aperitive cu somon
PrinteazaAperitive cu somon din: paine, unt, masline, crema de branza, migdale, ceapa, castraveti, lamaie, sare, somon afumat si patrunjel.
- 12 felii de paine
- 50 ml unt topit sau ulei de masline
- 150 g masline
- 100 g crema de branza
- 100 g migdale prajite si macinate
- 2-3 fire ceapa
- 4 castraveti
- o lamaie
- sare
- 300 g somon afumat uscat
- 3-4 fire patrunjel
Mod de preparare:
Se iau feliile de paine, se stropesc cu putin unt topit sau cu ulei de masline si se baga in cuptorul cald. Se lasa aproximativ 20 de minute, atat cat sa fie crocante la suprafata si moi la mijloc.
Crema de branza se pune intr-un bol, se mixeaza si se amesteca cu migdalele macinate. Se adauga sare, daca mai este nevoie si se lasa la temperatura camerei, astfel incat sa se poata intinde usor.
Se curata si se spala ceapa si castravetii si se taie rondele subtiri. Maslinele se scot din saramura si se lasa 3-4 minute in apa rece iar patrunjelul se taie marunt. Se scot feliile de paine din cuptor, se lasa cateva minute la rece si se ung cu crema de branza.
Se asaza pe un platou si se orneaza cu feliile de castraveti, cu fasiile de somon afumat, maslinel, rondele de ceapa verde si fire de patrunjel.
Aperitive cu somon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- aperitive cu somon