Supă cu broccoli şi carpaccio

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare, piper, smantana, iaurt.

 

Ingrediente:

  • 500 g broccoli
  • 300 g carapaccio
  • 100 g şuncă de porc afumată
  • 400 g roşii gal­bene
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • doi cartofi
  • un ardei gras
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 g unt
  • o linguriţă cu cimbru
  • sare
  • piper
  • smântână
  • iaurt gras

 

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau peştişori.

Se încing uleiul şi untul tăiat cuburi, se presară ceapa şi ardeiul gras tăiat mărunt şi se călesc cinci minute fără să se ardă. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite şi broccoli rupt bucheţele.

Când broccoli este pe jumătate fiert se pun cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt.

Se presară sare şi piper după gust, se adaugă şunca de porc tăiată felii subţiri şi cimbrul. Se fierb 15 minute, se presară carpaccio tăiat bucăţi mici şi se mai ţine cinci minute pe foc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.