Supa crema de cartofi cu patrunjel
PrinteazaSupa crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri, sare si patrunjel.
- 5 cartofi
- 1 lingura de unt
- 250 ml lapte
- 2 galbenusuri
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi în prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu puţină sare, până când se înmoaie. Se scurg de apă, care se păstrează deoparte.
Se zdrobesc cartofii, se adaugă untul, 150 ml de lapte călduţ, apa în care au fiert cartofii şi se lasă pe foc până dă într-un clocot.
Se ia supa de pe foc, se adaugă 100 ml de lapte în care s-au bătut bine gălbenuşurile şi se amestecă. Se presară deasupra pătrunjel verde tocat.
In supa se poate adauga la sfarsit si branza rasa sau croccoli, atunci cand se zdrobesc cartofii.
Supa crema de cartofi cu patrunjel
Pofta buna!