Musaca greceasca
PrinteazaMusaca greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline, ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie, suc de rosii si unt.
- 800 g cartofi
- 600 g carne de vita tocata
- 2 cepe rosii
- 100 g masline
- 3-4 linguri ulei de masline
- cimbru
- busuioc verde
- sare
- piper macinat
- 150 g cascaval de oaie
- 500 ml suc de rosii
- 75 g unt
Mod de preparare:
Se spala cartofii in 2-3 ape si se pun sa fiarba in apa cu sare. Intre timp, se spala ceapa, se curata, se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline incins.
Peste ceapa aurie se adauga carnea tocata de vita si se inabuse la foc mic. Se adauga apa putin cate putin atat cat sa se fiarba bine carnea.
Se pune spre sfarsit sarea, piperul si cimbrul si se dau de-a parte. Maslinele se taie marunt. Dupa ce au fiert cartofii, se scot din apa, se lasa cateva minute sa se racoreasca si apoi se curata.
Se taie felii subtiri si se pun in tava tapetata cu unt si cu ulei de masline. Peste primul strat de cartofi se asaza un rand de carne, unul de masline tocate marunt, cartofi si tot asa.
Peste ultimul strat de cartofi se adauga sucul de rosii si un strat de cascaval de oaie, ras pe razatoarea mica si se baga in cuptorul incins in prealabil.
Dupa ce s-a rumenit, se scoate musacaua din cuptor si se serveste calda sau rece, ornata cu frunzulite de cimbru si busuioc verde, in functie de preferinte.
Musaca greceasca
Pofta buna!