Salata de hribi
PrinteazaSalata de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie si otet balsamic.
- 800 g hribi mici
- o salata verde
- o legatura ceapa verde
- un fir usturoi verde
- o legatura patrunjel proaspat
- sare
- piper negru macinat
- o lingura zahar
- 3-4 lingurite ulei de masline
- coaja de la o lamaie verde
- zeama de la o lamaie
- 2 lingurite otet balsamic
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală hribii în 3-4 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se taie felii potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 40 de minute.
După ce au fiert, se scot, se lasă să se scurgă şi, separat, se pregăteşte sosul vinegreta.
Intr-un bol, se pune uleiul de măsline, coaja de lămâie verde pentru o aromă specială şi usturoiul tăiat mărunt.
Se adaugă sare, piper, zahăr, oţetul balsamic şi zeama de lămâie. Se amestecă bine cu un tel şi se lasă câteva minute la rece.
Se spală ceapa şi salata verde, se taie fâşii şi se amestecă cu hribii fierţi şi răciţi în prealabil şi, la final, se adaugă sosul vinegreta.
Salata se serveşte ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Salata de hribi
Pofta buna!
Buna salata de hribi!