Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera
PrinteazaMuşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 150 g şuncă
- 2 ouă
- sare
- piper
- 400 g sparanghel
- 300 fasole fidea
- 60 g unt
- 300 g cartofi
- 50 g făină
- ulei pentru prăjit
- pesmet de casă
- nucşoară
- 100 g ciuperci
- puţină supă
- sos Madera
Mod de preparare:
Muşchiul se curăţă şi se face o tăietură-pungă în lung. Se umple cu 200 g din vîrf de muşchi tocat, şuncă tocată, 1 ou, sare, piper. Se leagă cu sfoară subţire şi se frige la cuptor circa 35 minute.
Se aşază tăiat felii pe un platou, se garniseşte cu crochete de cartofi , vîrful de sparanghel şi fasole fidea fierte şi date în unt.
Din fondul de la muşchi se face un sos cu puţină făină, supă, sos Madera, se strecoară şi se mai fierbe 5-8 minute cu ciuperci tăiate julien.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!