Mâncare de dovlecei cu ouă

Printeaza

Mâncare de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Mâncare_de_dovlecei_cu_oua

  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura combinata de cimbru si marar
  • 2 rosii
  • 5 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi 1 dovlecel mai mare, îl tai cubuleţe mici, le sărezi şi le laşi un sfert de oră deoparte, să-şi lase zeama. Intre timp, cureţi 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi, le tai mărunt şi le căleşti într-o lingură de ulei de măsline, adaugi şi un ardei gras tăiat mărunt şi le căleşti împreună.

Storci dovlecelul şi îl adaugi peste ingredientele călite, pui şi o legătură combinată de cimbru şi mărar şi torni apă cât să acopere compoziţia. Poţi aranja deasupra felii de roşii.  Laşi la fiert sub capac, până ce dovlecelul este fiert, apoi scoţi le­gătura de cimbru şi de mărar.

La final, baţi într-un bol 5 ouă, ca la papară, le condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi torni amestecul peste dovlecel.

Mâncare de dovlecei cu ouă

Mâncare_de_dovlecei_cu_oua

Poftă bună!

2 comentarii

  1. nu prea ma omor eu dupa mancarica asta!

  2. Mie una imi place 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.