Mâncare de dovlecei cu ouă
PrinteazaMâncare de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.
- 1 dovlecel mai mare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 lingura ulei de masline
- 1 legatura combinata de cimbru si marar
- 2 rosii
- 5 oua
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi 1 dovlecel mai mare, îl tai cubuleţe mici, le sărezi şi le laşi un sfert de oră deoparte, să-şi lase zeama. Intre timp, cureţi 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi, le tai mărunt şi le căleşti într-o lingură de ulei de măsline, adaugi şi un ardei gras tăiat mărunt şi le căleşti împreună.
Storci dovlecelul şi îl adaugi peste ingredientele călite, pui şi o legătură combinată de cimbru şi mărar şi torni apă cât să acopere compoziţia. Poţi aranja deasupra felii de roşii. Laşi la fiert sub capac, până ce dovlecelul este fiert, apoi scoţi legătura de cimbru şi de mărar.
La final, baţi într-un bol 5 ouă, ca la papară, le condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi torni amestecul peste dovlecel.
Mâncare de dovlecei cu ouă
Poftă bună!
nu prea ma omor eu dupa mancarica asta!
Mie una imi place 🙂