Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
PrinteazaPulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 -5 pulpe de pui
- 1/3 ceasca de miere
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura usturoi pisat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/4 ceasca vin alb sau supa de pui
- 2 lingurite de amidon
- 1 cana de apa
- 1 lingurita miere
- Sare și piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca ulei de masline, miere, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, ardei iute și amestecati bine.
Se pulverizeaza partea de jos a unui vas de sticla sau ceramica cu ulei de gatit.
Puneti bucatile de pui. Asezonati carnea de pui de pui cu sare si piper.
Se toarna sosul. Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 180C. Indepartați folia alimentara de pe vasul de copt.
Dati la cuptor timp de 1 ora acoperit cu folie de aluminiu, ungand intre timp cu sos de aproximativ 2 ori.
Scoateți folia și mai gatiti 20-30 de minute. Transferati pulpele de pui pe un platou.
Strecurati sosul printr-o strecuratoare.
Se incalzește sosul incet la foc mediu.
Intre timp, intr-un castron mic se amesteca impreună 2 lingurite de amidon cu o cana de apa rece. Amestecati usor sa se dizolve.
Adaugați peste sos, impreuna cu vinul si mierea ramasa.
Amestecati la foc mic pana se ingroasa.
Se condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Serviti pulpele de pui cu sos.
Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
Pofta buna!
Sa-mi pastrezi si mie o pulpa de pui