Tartă cu castane

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, frisca.

Ingrediente:

  • 130 g unt
  • 250 g făină
  • un vârf de linturiţă cu sare
  • 100 g zahăr pudră
  • un ou
  • 50 ml lapte dulce
  • un kilogram castane
  • 75 ml smântână dulce
  • două linguri cu zahăr brun
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • o lingură cu mentă
  • 300 g frişca

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă 100 g unt împreună cu 50 ml lapte rece, sarea, zahărul pudră, oul şi făina. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.

Castanele se crestează cu un cuţit, se pun într-o oală cu apă clocotită şi se fierb cinci minute. Se scot cu o spumieră, se lasă să se răcească puţin, se curăţă coaja şi pieliţa de deasupra.

Se pun într-o oală, se adaugă laptele rămas, puţină sare, zahărul brun şi se fierb 45 de minute. Când s-au înmuiat, se scot  într-un bol şi se pasează, adău­gând treptat din laptele în care au fiert până devin ca un piure.

Se adaugă restul de unt, jumă­tate din cantitatea de scor­ţişoară şi smântână. Se întinde aluatul, se aşază într-o tavă unsă cu unt, se coace cinci minute, se toarnă piureul şi se mai lasă la copt încă zece minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.