Tartă cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, frisca.
Ingrediente:
- 130 g unt
- 250 g făină
- un vârf de linturiţă cu sare
- 100 g zahăr pudră
- un ou
- 50 ml lapte dulce
- un kilogram castane
- 75 ml smântână dulce
- două linguri cu zahăr brun
- o linguriţă cu scorţişoară
- o lingură cu mentă
- 300 g frişca
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă 100 g unt împreună cu 50 ml lapte rece, sarea, zahărul pudră, oul şi făina. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Castanele se crestează cu un cuţit, se pun într-o oală cu apă clocotită şi se fierb cinci minute. Se scot cu o spumieră, se lasă să se răcească puţin, se curăţă coaja şi pieliţa de deasupra.
Se pun într-o oală, se adaugă laptele rămas, puţină sare, zahărul brun şi se fierb 45 de minute. Când s-au înmuiat, se scot într-un bol şi se pasează, adăugând treptat din laptele în care au fiert până devin ca un piure.
Se adaugă restul de unt, jumătate din cantitatea de scorţişoară şi smântână. Se întinde aluatul, se aşază într-o tavă unsă cu unt, se coace cinci minute, se toarnă piureul şi se mai lasă la copt încă zece minute.
Pofta buna!