Pască umplută cu branză si griş cu lapte
PrinteazaPască umplută cu branză si griş cu lapte
- 3/2 pachet de margarină
- 150 g zahăr
- coajă de lămâie
- zahăr vanilat
- 1 şi 1/2 cană lapte călduţ
- 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază)
- 1 kg de făină
Mod de preparare:
Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si celelalte ingrediente.
Frămânţi bine până ţi se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Laşi la crescut timp de o oră. împărţi apoi aluatul în două.
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1/1 kg brânză de vaci
- 5-6 ouă
- 150 g zahăr
- 3-4 pliculeţe zahăr vanilat
- 300 ml lapte plus o ceaşcă mică ce griş din care vei face un griş cu lapte subţire
- coajă de lămâie
- 100 g stafide opărite
Mod de preparare:
Grisul (cu lapte) rece il amesteci bine cu ouăle bătute şi cu celelalte ingrediente. Intr-o formă rotundă (preferabil din tefion) întinzi o foaie mai mare, care să îmbrace şi marginile.
Pui apoi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Ungi cu ou şi presari cu mac. O dai la cuptor 45-50 de minute, la foc mic.
Poftă bună!