Tarta de primavara
PrinteazaTarta de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cascaval, oua, sare si piper.
- 250 g faina
- 120 g unt
- 300 g spanac
- 1 legatura leurda
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 3 linguri ulei
- 150 g cascaval
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron făina cu untul înmuiat, 4-5 linguri apă şi un vârf de linguriţă sare. Frământaţi bine aluatul obţinut, împache- taţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 15 minute. între timp, curăţaţi spanacul, ceapa şi leurda spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Tocaţi mărunt ceapa iar spanacul şi leurda tocaţi-le mai mare.
Căliţi ceapa, împreună cu morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare, în ulei, 3-4 minute. Adăugaţi leurda şi spanacul şi căliţi-le împreună cu ceapa şi morcovul încă 5 minute. Lăsaţi 3-4 minute să se răcească şi adăugaţi ouăle bătute şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. întindeţi aluatul şi puneţi-l într-o formă de tartă iar peste acesta puneţi umplutura cu verdeţuri.
Puneţi tarta în cuptorul încins şi coa- ceţi-o la foc potrivit circa 35-40 de minute.
Tarta de primavara
Pofta buna!