Tarta de primavara

Printeaza

Tarta de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cascaval, oua, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_de_primavara

  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 300 g spanac
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron făina cu untul înmuiat, 4-5 linguri apă şi un vârf de linguriţă sare. Frământaţi bine aluatul obţinut, împache- taţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 15 minute. între timp, curăţaţi spanacul, ceapa şi leurda spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Tocaţi mărunt ceapa iar spanacul şi leurda tocaţi-le mai mare.

Căliţi ceapa, împreună cu morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoa­rea mare, în ulei, 3-4 minute. Adăugaţi leurda şi spanacul şi căliţi-le împreună cu ceapa şi morcovul încă 5 minute. Lăsaţi 3-4 minute să se răcească şi adăugaţi ouăle bătute şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. întindeţi aluatul şi puneţi-l într-o formă de tartă iar peste acesta puneţi umplutura cu verdeţuri.

Puneţi tarta în cuptorul încins şi coa- ceţi-o la foc potrivit circa 35-40 de minute.

Tarta de primavara

Tarta_de_primavara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.