Desert de ciocolata cu rozmarin
PrinteazaDesert de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin, smantana, zahar pudra si suc de lamaie.
- 90 g ciocolata menaj cu 70% cacao
- 3 albusuri
- o lingura rozmarin proaspat
- 5 linguri smantana
- 3 lingurite zahar pudra
- cateva picaturi suc de lamaie
Mod de preparare:
Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi se lasă să se încălzească fără a fierbe. Apoi, se stinge focul şi se lasă 20 de minute să se infuzeze. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi apoi se adaugă smântână strecurată de rozmarin. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, adăugând cele câteva picături de suc de lămâie.
Albuşurile se încorporează în ciocolată, se amestecă uşor şi apoi se toarnă în paha¬re. Se dau la rece pentru 3 ore. Se servesc cu rozmarin proaspăt, fructe şi un mot de frişcă
Desert de ciocolata cu rozmarin
Pofta buna!