Budinca de varza cu ciuperci si smantana
PrinteazaBudinca de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci, smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet.
- 1 kg varza alba
- 100 g unt
- 6 oua
- 250 g ciuperci
- 2-3 linguri smantana
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- ulei pentru uns forma
- 1 lingura de pesmet
Mod de preparare:
Iei un vas cu apă şi pui sare. Adaugi varza şi o laşi să fiarbă. Apoi o laşi la răcit şi o tai fideluţă. Topeşti untul şi adaugi ciupercile tăiate bucăţi. Le căleşti într-o ti¬gaie circa 5 minute. Adaugi varza şi mai căleşti toul încă 5 minute. Laşi totul la răcit, amesteci apoi cu gălbenuşul de la 3 ouă, cu smântână, sare, piper şi mărar.
Baţi albuşurile spumă şi le încor¬porezi uşor în compoziţie. Fierbi celelalte ouă, le decojeşti şi le dai deoparte, lei o formă, o ungi cu ulei şi presari pesmet. Adaugi compoziţia în tavă. Pui forma într- un vas cu apă şi dai totul la cuptor, la foc mediu, cica 30-40 de minute. Serveşti budinca ornată cu felii de ou fiert.
Budinca de varza cu ciuperci si smantana
Pofta buna!