Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan
PrinteazaVarza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles, sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet si parmezan.
- 750 g verzișoare de Bruxelles curățate
- sare
- 30 g unt
- 200 g șuncă feliată
- 2 linguri semințe de pin
- piper
- 250 ml smântână dulce
- 1–3 lingurițe oțet balsamic alb
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Se curăță varza de Bruxelles și se fierbe cca 4 min. în apă clocotită cu sare. Se scurge și se lasă să se răcească. Se topește untul într-o tigaie. Se taie șunca în fâșii groase de 2 cm și se prăjește împreună cu semințele de pin. Se adaugă verzișoarele de Bruxelles și se toarnă smântâna; se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min.
Se ia vasul de pe foc și se înglobează oțetul balsamic. Se sărează, se piperează și se așază într-o formă de sufleu. Se presară parmezan amestecat cu pesmet și se coace cca 20 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan
Pofta buna!
Reteta cu varza de bruxelles si sunca imi place, insa am o intrebare mica: De unde se cumpara varza asta, sau pot sa folosesc si alt tip de varza?