Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan

Printeaza

Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles, sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet si parmezan.

Ingrediente:Varza_de_Bruxelles_cu_sunca_smantana_si_parmezan

  •  750 g verzișoare de Bruxelles curățate
  • sare
  • 30 g unt
  • 200 g șuncă feliată
  • 2 linguri semințe de pin
  • piper
  • 250 ml smântână dulce
  • 1–3 lingurițe oțet balsamic alb
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se curăță varza de Bruxelles și se fierbe cca 4 min. în apă clocotită cu sare. Se scurge și se lasă să se răcească. Se topește untul într-o tigaie. Se taie șunca în fâșii groase de 2 cm și se prăjește împreună cu semințele de pin. Se adaugă verzișoarele de Bruxelles și se toarnă smântâna; se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min.

Se ia vasul de pe foc și se înglobează oțetul balsamic. Se sărează, se piperează și se așază într-o formă de sufleu. Se presară parmezan amestecat cu pesmet și se coace cca 20 min. în cuptorul încins la 190 °C.

Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan

Varza_de_Bruxelles_cu_sunca_smantana_si_parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Claudia Muresan

    Reteta cu varza de bruxelles si sunca imi place, insa am o intrebare mica: De unde se cumpara varza asta, sau pot sa folosesc si alt tip de varza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.