Cotlete de porc cu usturoi verde
PrinteazaCotlete de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 4 cotlet de porc cu os
- 3 legaturi usturoi verde
- 3 linguri ulei de masline
- 4 cartofi mari
- 400 g smantana de gatit
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cotletele, scurgeti-le şi ştergeţi-le cu şevetele absorbante. Ungeţi-le cu ulei şi presărati-le cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în rondele. Puneţi cartofii într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu ulei, iar deasupra acestora puneţi cele 4 cotlete.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit 30 de minute. între timp, curăţaţi usturoiul, spălaţi-l şi tocaţi-l mărunt. Tocaţi pătrunjelul, apoi puneţi-l împreună cu usturoiul tocat într-un castron.
Adăugaţi smântână, sare şi piper, după gust. Turnaţi acest amestec în tavă, peste cotle te şi cartofi şi mai lăsaţi încă 15 minute tava în cuptor.
Serviţi câte 1 cotlet la porţie, cu garnitură de cartofi, totul stropit cu sosul de usturoi.
Cotlete de porc cu usturoi verde
Pofta buna!
O sa incerc si eu cotletul de porc cu usturoi!