Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute

Printeaza

Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos, sunca de curcan si menta.

Ingrediente:Curry_de_conopida_cu_ghimbir_si_ardei_iute

  • 1 conopida (1,2 kg)
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 20 g ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri curry
  • sare
  • 150 ml supa de legume
  • 425 ml lapte de cocos
  • 200 g sunca de curcan
  • 1 legatura menta

 

Mod de preparare:

Se curăţă conopida şi se despart bucheţelele. Se toacă şi se călesc în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul şi ghimbirul. Se presară curry şi se căleşte puţin. Se adaugă conopida, se căleşte 3-4 min. şi se sărează. Se toarnă supă şi lapte de cocos şi se lasă să se înăbuşe 15 min.

Şunca de curcan se taie fâşii late. Se spală menta, se şterge şi frunzele se taie fâşii. Şunca şi menta se amestecă în conopidă şi se încălzesc împreună.

Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute

Curry_de_conopida_cu_ghimbir_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.