Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute
PrinteazaCurry de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos, sunca de curcan si menta.
- 1 conopida (1,2 kg)
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 20 g ghimbir
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei
- 2 linguri curry
- sare
- 150 ml supa de legume
- 425 ml lapte de cocos
- 200 g sunca de curcan
- 1 legatura menta
Mod de preparare:
Se curăţă conopida şi se despart bucheţelele. Se toacă şi se călesc în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul şi ghimbirul. Se presară curry şi se căleşte puţin. Se adaugă conopida, se căleşte 3-4 min. şi se sărează. Se toarnă supă şi lapte de cocos şi se lasă să se înăbuşe 15 min.
Şunca de curcan se taie fâşii late. Se spală menta, se şterge şi frunzele se taie fâşii. Şunca şi menta se amestecă în conopidă şi se încălzesc împreună.
Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute
Pofta buna!