Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă
PrinteazaPrajitură cu biscuiţi, gem si frişcă
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi
- 1/2 kg frişcă
- 400 g gem acrişor
- 200 g nucă măcinată
- 100 stafide
- 200 ml sirop (preparat din apă, zahăr şi esenţă de rom)
- 300 g frişcă
Mod de preparare:
Pregăteşti întâi siropul şi-l laşi să se răcească. Intre timp, îţi pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile puţin îndoite şi aşezi un prim strat alcătuit din biscuiţi însiropaţi.
Peste biscuiţi întinzi jumătate din cantitatea de gem, pui 100 g nucă măcinată şi 50 g stafide.
Aşezi cel de-al doilea strat de biscuiţi însiropaţi, pui restul de gem, nucă şi stafide şi acoperi cu un ultim strat de biscuiţi însiropaţi. Apoi îmbraci prăjitura cu frişcă.
Decorezi cu stafide, nucă măcinată sau nucă de cocos colorată.
Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă
Poftă bună!