Cartofi umpluţi cu carne de porc
PrinteazaCartofi umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa, praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana, castraveti, menta, sare, piper si ulei.
- un kg cartofi albi
- 500 g carne de porc
- 75 g orez
- doua oua
- o ceapa
- un fir de praz
- un ardei gras
- 5 g cimbru
- 400 g bacon feliat
- 4 catei de usturoi
- 30 g unt
- 125 ml lapte
- 300 g smantana
- doi castraveti
- menta
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi prazul tocate, se prăjesc în puţin ulei încins, apoi se condimentează cu sare şi piper.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit, într-un bol se amestecă bine carnea cu orezul, ardeiul gras tăiat cubuleţe, sare, piper, cimbru şi usturoi pisat.
Se adaugă ouăle, untul şi laptele dulce rece şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Se îndepărtează mijlocul cu o linguriţă şi se lasă să se răcească.
Se umplu cu compoziţie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins pentru 20 de minute.
Se aşază deasupra feliile de bacon, se introduc din nou în cuptor şi se lasă până se prăjeşte baconul. Se servesc ca atare sau cu un sos din smantna, castraveti verzi, menta, sare, piper si ulei.
Cartofi umpluţi cu carne de porc
Pofta buna!