Pateu din legume
PrinteazaPateu din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper.
- 1 kg cartofi
- 3 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 dovlecei
- 4 legaturi spanac
- 100 g unt
- 2 lingurite pesmet
- 1 lingurita concentrat
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi fierbi în apă împreună cu 1 linguriţă de concentrat, îi scoţi şi îi pasezi. In apa rămasă, fierbi celelalte legume, curăţate şi tăiate bucăţele.
Ungi o tavă de chec cu unt, o tapetezi cu pesmet, aşezi jumătate din cantitatea de cartofi, aranjezi legumele, iar deasupra întinzi restul de piure de cartofi.
Presari pipet, pui din loc in loc feliute de unt si dai tava la cuptorul incalzit, pana se formeaza coaja la suprafata.
Pateu din legume