Naut – Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete. Nautul, este o plantă leguminoasă din familia Fabaceae și este folosită în întreaga lume pentru alimentație datorită semințelor sale comestibile. Iată mai multe informații despre naut: Descriere botanică: Nautul (Cicer arietinum) este o plantă anuală cu frunze compuse și flori albe sau mov-purpuriu. Partea comestibilă a plantei […]
Crema de branza picanta
PrinteazaCrema de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta, masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper.
Ingrediente:
- 5 g gelatina
- 1/2 castravete
- 1 catel de usturoi
- 150 g branza Ricotta
- 50 g masline verzi umplute cu ardei
- 1 lingurita ierburi de Provence
- sare
- piper
Mod de preparare:
înmoaie gelatina. Castravetele se curăţă, se taie bucăţele şi se pasează. amestecă înăuntru usturoiul pisat şi Ricotta.
adaugă măslinele tăiate felii şi ierburile de Provence. sărează şi se piperează după gust.
dizolvă gelatina şi se înglobează în crema de brânză. dă la rece 2 ore. Crema se serveşte pe felii de roşii si castraveti.
Crema de branza picanta
Pofta buna!
Scovergi – Rețetă tradițională
Scovergi – Rețetă tradițională din: oua, iaurt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ulei. Ingrediente: 2 ouă 250 g iaurt 500 g făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare Ulei pentru prăjit Mod de preparare: Într-un castron, bateți ouăle și adăugați iaurtul. Amestecați bine. Adăugați bicarbonatul de sodiu și sare și […]
O sa fac si eu crema de branza
Asta e perfecta pentru niste aperitive