Supa de mere cu crutoane
PrinteazaSupa de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi, slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt, smantna, si rondele de ceapa ciorii.
- 100 g ardei grasi rosii
- 100 g ardei grasi verzi
- 100 g castraveti
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 40 g slaninuta impanata afumata
- 250 g mere
- 20 g untura
- 1 lingura boia dulce
- 600 ml supa
- sare
- piper
- 100 g paine
- 20 g unt
- 100 g smantana
- 1 lingura rondele de ceapa ciorii
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul gras şi se taie cuburi. Se spală castravetele, se decojeşte şi se taie jumătăţi pe lung. Se goleşte de sâmburi cu o linguriţă. Se taie pulpa cuburi.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie cubuleţe slăninuţă. Se spală merele, se curăţă şi se taie felii.
Se încinge untura într-o oală mare. Se prăjesc înăuntru slăninuţă, ceapa şi usturoiul. Se adaugă ardeiul gras, castravetele şi merele; se călesc 2-3 min.
Se pudrează cu boia şi se amestecă; se stinge cu supă, se dă în fiert şi se lasă să fiarbă ccaa. 20 min. Se potriveşte apoi dle sare, piper şi boia.
Pentru crutoanee, se decojeşte pâinea, se taie cuburi de cca. 1 cm şi se lassă să se rumenescă în unt. Se scot crutoa-nele şi se sărează.
Se amestecă srmântâna cu sare şi piper. Sie serveşte supa în farfurii şi se aşază pe fiecare farfurie câte o linguriţă de smântână. Se presară înăuntruj crutoanele de pâine şi rondelele de ceapa ciorii.
Supa de mere cu crutoane
Pofta buna!
Niciodata nu am mancat supa de mere