Fasole rosie cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g fasole roşie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 telină
- 1 sfeclă mai mică
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 fir de praz
- 1 leg. marar verde
- 2 catei de usturoi
- 100ml ulei
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita hrean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi fasolea, schimbând apa de două-trei ori. Scurgeţi-o apoi de apă. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în bastonaşe sau în cubulete cam de aceeaşi dimensiune. Căliţi-le în ulei, împreună cu usturoiul pisat, prazul tăiat în segmente de 3 -5cm, hreanul, sare, piper şi boia.
Turnaţi legumele călite peste fasole şi amestecaţi pentru omogenizare. Presăraţi mărar verde tăiat mărunt, înainte de servire.
Pofta buna!