Mancare de linte linte cu telina si usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin alb, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 leg. pătrunjel verde
- 600g linte roşie
- 4 linguri ulei
- 300g telină
- 4 linguri vin alb
- 5 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi când începe să se înmoaie, adăugaţi usturoiul curăţat şi pisat.
După 5 minute, adăugaţi lintea spălată, vinul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când sosul începe să se îngroaşe. Presăraţi pătrunjel tăiat mărunt la servire.
Pofta buna!