Costita de porc cu sos dulce acrisor
PrinteazaO reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu, zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in bulion, pasta de tomate.
Ingrediente:
- 50ml ulei
- 1,5kg piept de porc cu os
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 cepe
- 250ml vin roşu sec
- 2 linguri zahăr brun
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
- 2 morcovi
- 1 lingură miere
- 1 telină mică
- 800g roşii în bulion
- 2 linguri pasă de tomare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă si presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt, cu partea cu oasele în sus şi puneţi tava în cuptorul încins la foc mic. Coaceti pieptul de porc circa 2 ore, timp în care întoarceţi-l de 3-4 ori. Intre timp, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
După 2 minute, adăugaţi morcovul şi ţelina, curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mare. Căliţi toate acestea 10 minute după care puneţi pasta de tomate şi, după alte 3-4 minute adăugaţi roşiile pasate şi sucul acestora. Adăugaţi vinul, zahărul, mierea, jumătate din legătura de pătrunjel.
Potriviţi de sare şi piper şi fierbeţi toate acestea la foc mic, 45-50 de minute. Serviţi costiţele de porc tăiate în felii, cu sosul dulce acrişor şi cu pătrunjelul rămas presărat deasupra.
Pofta buna!