Prajitura cu lapte si lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de Prajitura cu lapte si lamaie cu:faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie.
- 23/4 căni făină
- 1 /4 cană zahăr
- 2 1/4 linguriţe drojdie
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 cană lapte
- 5 linguri unt nesărat
- 1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 ouă
Ingrediente umplutura:
- 1 /2 cană zahăr
- 4 linguri coaja de lămâie rasă fin
- 4 linguri unt moale
Ingrediente glazura:
- 1 cană zahăr pudră
- 5 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Amestecaţi 2 căni făină cu zahărul, drojdia şi sarea. Incălziţi laptele şi untul, amestecaţi până când untul s-a topit. Turnaţi peste amestecul de făină, adăugaţi vanilia şi ouălele bătute, pe rând, amestecând bine după fiecare ou incorporat. Frământaţi aluatul adăugând făina rămasă, până devine omogen şi elastic. Presăraţi cu puţină făină, acoperiţi şi puneţi la loc cald, apoi lasati sa creasca. Pentru umplutură, amestecaţi zahărul cu coaja rasă de lămâie.
Scoateţi aluatul şi întindeţi o foaie. Tăiaţi foaia în dreptunghiuri. Ungeţi cu unt moale şi presăraţi deasupra umplutura de zahăr şi lămâie.
Suprapuneţi câte 5 foi. Tăiaţi foile suprapuse în 3 părţi egale, în aşa fel încât să obţineţi 3 teancuri pătrate. Aşezaţi într-o tavă bine unsă şi tapetată. După ce aţi pus toate foile, acoperiţi tava şi lăsaţi la loc cald, 30 – 50 de minute, să crească aluatul.
După acest timp, aranjaţi partea de deasupra a fiecărei foi. Coaceţi la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoateţi tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
Amestecaţi zahărul pudra cu zeama de lămâie până la omogenizare şi strropiţi feliile călduţe cu acest amestec.
Pofta buna!