Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
PrinteazaDovlecei umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel, sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si cascaval.
- 250 ml lapte
- 4 covrigi vechi
- 4 dovlecei
- 2 linguri ulei
- 1/2 legatura patrunjel
- 200 g sunca
- 3 fructe de ienupar
- 1 ceapa
- 1 ou
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- sare
- piper
- 80 g cascaval
Mod de preparare:
Se încălzeşte puţin laptele şi se înmoaie înăuntru covrigii. Se spală dovleceii şi se curăţă. Se taie jumătăţi pe lungime şi se golesc jumătăţile de sâmburi cu ajutorul unei linguri. Pulpa de dovlecel scoasă se toacă şi se pune deoparte. Se ung jumătăţile de dovlecei cu 1 lingură de ulei. Se spală pătrunjelul, se scutură şi se toacă. Se taie cuburi şunca. Se pisează în piuliţă fructele de ienupăr.
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei şi se căleşte înăuntru ceapa tocată. Se adaugă pulpa de dovlecel şi se lasă să se răcorească. Cuptorul se încinge la 180° C.
Legumele călite se amestecă împreună cu covrigii înmuiaţi, ou, pătrunjel şi şuncă. Se adaugă apoi după gust ienupăr pisat, suc şi coajă de lămâie, sare şi piper. Se umplu jumătăţile de dovlecei cu compoziţia de covrigi şi legume.
Caşcavalul se rade şi se presară în tavă, deasupra umpluturii de legume. Se aşază dovleceii umpluţi pe o tavă unsă şi se coc la cuptor cca. 20 min.
Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
Pofta buna!