Cuscus cu carne de vită
PrinteazaCuscus cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru, sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie.
- un kg carne de vita
- 300 g cuscus
- 4 g scortisoara
- doua linguri cu miere
- 500 ml supa de pui
- 30 g pasta de tomate
- doua cepe
- doi morcovi
- 300 g ciuperci
- 5 g ghimbir ras
- 3 g coriandru
- sare
- piper
- rozmarin
- ulei
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune într-un bol. Se amestecă bine cu ghimbirul ras, coriandrul şi puţin ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum patru ore. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Morcovii se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun peste ceapă. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pune carnea şi se prăjeşte până devine aurie. Se pun legumele tăiate, ciu¬percile întregi sau tăiate bucăţi, sare şi piper după gust. Se toarnă supa de pui, se acoperă cu un capac, se fierb la foc mediu până ce carnea s-a înmuiat şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se adaugă sucul de roşii, mierea, scorţişoara şi rozmarin după gust. Se amestecă, se acoperă cu capacul şi se introduce în cuptorul încins 20 de minute. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se pune în farfurii şi în mijloc se toarnă sosul fierbinte. Cuscusul se paote amesteca si cu putin coaja de lamaie rasa.
Cuscus cu carne de vită
Pofta buna!