Briose de ciocolata cu crema de ciocolata neagra
PrinteazaBriose de ciocolata cu crema de ciocolata neagra din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra si esenta de vanilie.
blat:
- 1 cana faina
- 1 cana zahar pudra
- 1/2 cana cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua
- 3/4 cana ceai
- 1/4 cana lapte
- 1/4 cana ulei
- 2 linguri esenta de vanilie
crema de ciocolata:
- 70 g ciocolata neagra
- 200 g unt
- 3/4 cana zahar pudra
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 4-5 linguri ceai
Mod de preparare:
Amestecaţi cacaoa, făina, praful de copt şi bicarbonatul, apoi adăugaţi sarea şi zahărul. Bateţi cu un mixer ouălele, ceaiul, laptele, uleiul şi esenţa de vanilie, apoi turnaţi amestecul peste ingredientele uscate şi amestecati pana omogenizare.
Umpleţi o tava de brioşe. Coaceti la foc potrivit, 15 – 20 de minute. Pentru cremă, amestecaţi la bain-marie ciocolata cu 2 linguri untpana la omogenizare, apoi lăsaţi la răcit.
Amestecaţi cu mixerul untul rămas cu zahărul până când amestecul devine cremos, adăugaţi esenţa de vanilie, ciocolata topită şi ceaiul pana la omogenizare.
Ornati brioşele cu crema de ciocolata.
Pofta buna!