Ingheţată cu vişine

Printeaza

Inghetata cu visineIngheţată cu vişine

Ingrediente:

  • 1/2 kg vişine
  • 750 lapte
  • 300 g zahăr tos
  • sâmburii vişinelor

 

Mod de preparare:

Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul timp de 8-10 minute, amestecând încontinuu, lei vasul de pe foc, strecori laptele cu sâmburi şi îl amesteci cu pasate.

Pui toată crema într-un vas care merge la congelator, unde o vei lăsa minimum 2 ore.

Ingheţată cu vişine

Inghetata cu visine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.