Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
PrinteazaBriose cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
- 80 g ciocolata
- 75 g unt moale
- 110 g zahar
- 4 oua
- 30 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 3 linguri lapte
- 300 g alune macinate
- 200 g visine proaspete sau congelate
- sare
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se bate untul cu 100 g zahăr. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se înglobează pe rând în unt, urmate de făina amestecată cu praf de copt, lapte, alune şi ciocolată rasă; se omogenizează totul. Se pregătesc vişinele. Se încinge cuptorul la 175° C. Albuşul se bate cu un praf de sare; se înglobează în aluat.
Se tapetează o formă mare de brioşe cu 12 suporturi mici de hârtie. Se introduce aluatul şi se repartizează deasupra vişinele. Se coc 25 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se amestecă restul de zahăr cu scorţişoară şi se presară peste brioşe.
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
Pofta buna!