Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina afumata, untura de porc, apa si usturoi.
Ingrediente:
- 1500 gr carne de miel
- 100 gr slanina afumata
- 4 linguri untura de porc
- 2 cani de apa
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare:
Se spala bine carnea de miel din mai multe ape, se curata atat cat e posibil de pielite. Se unge cu putina untura, se condimenteaza dupa gust, dupa care o crestam din loc in loc si o impanam cu catei de usturoi si cu slanina, taiata bucati mici.
Se unge o tava cu untura, se aseaza carnea de miel in tava, adaugam 2 cani de apa si o dam la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa aproximativ jumate de ora intoarcem frptura pe cealalta parte, iar cand aceasta capata o crusta aurie, o verificam daca este facuta, daca nu, o mai lasam cateva minute.
Pofta buna!