Chiftelute cu paste şi praz
PrinteazaChiftelute cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare, piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval si patrunjel tocat.
- 1 ceapa
- 500 g carne tocata mixta
- 2 oua
- 5 linguri pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 250 g paste
- 2 fire praz
- 2 mere
- 100 g smantana
- 50 ml suc de mere
- 1 lingurita curry
- 100 g cascaval
- 1 lingurita patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curata si se toaca ceapa. Se framanta carnea tocata cu ceapa tocata, oua si pesmet; se sareaza si se pipereaza; se fac bilute si se prajesc in 2 linguri de ulei. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Prazul se curata si se taie rondele.
Merele se curata si se taie bucati. Prazul si merele se oparesc putin in apa fiarta. Se scurg pastele si se asaza intr-o cratita. Se amesteca smantana cu suc de mere si se toarna deasupra. Se condimenteaza cu sare, piper si curry. Se decojeste cascavalul.
Se asaza deasupra pastelor chiftelutele si se rade cascavalul. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se topeasca branza circa 10 minute. Preparatul se servste presarat cu patrunjel.
Chiftelute cu paste şi praz
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie din chiftelel astea