Ciorba de afumatura cu verdeturi
PrinteazaCiorba de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc afumata
- 1 kg oase de porc afumate
- 500 g macris sau leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici
- 50 g orez
- 50 ml ulei
- 200 ml smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în 4 l apă rece cu 1 linguriţă sare.
Când carnea este fiartă, strecuraţi ciorba în alt vas şi puneţi doar bucăţile de carne, fără oase.
Spălaţi măcrişul, tăiaţi-l în fâşii şi puneţi-l în oala cu ciorbă, împreună cu orezul, fiert separat.
Adăugaţi smântână, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă încă 10 minute, la foc mic.
Pofta buna!