Varza rosie cu sfecla rosie si condimente
PrinteazaVarza rosie cu sfecla rosie si condimente din: zahar brun, varza rosie, ceapa, mere, sfecla, scortisoara, ananson, vin rosu, otet de vin rosu, supa de legume si unt.
- 85g de zahăr brun
- 1,25kg de varză roşie, tăiată în sferturi, cu mijlocul scos şi apoi tocată mărunt
- 2 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi tocate mărunt
- 2 mere, curăţate de coajă, cu mijlocul scos, tăiate felii
- 4 sfecle crude, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi
- 2 beţe de scorţişoară, rupte în jumătate
- 3 steluţe de anason
- 300ml de vin roşu
- 3 linguri de oţet din vin roşu
- 1 cub de supă de legume, fărâmiţat
- 25g de unt
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu o linguriţă de sare şi cu piper negru din plin. Într-o cratiţă mare cu fund dublu, se aşază în straturi câte o mână de varză, ceapă, mere, sfeclă şi condimente. Se presară deasupra zahăr şi se repetă.
Se amestecă vinul, oţetul şi cubul de supă, se toarnă deasupra verzei şi se aşază bucăţele de unt deasupra. Se acoperă cratiţa ermetic şi se aduce la fiert la foc mediu. Când se aude fierbând, se dă focul mic şi se mai lasă 30 de minute.
Se amestecă bine; trebuie să scadă mult şi să se înmoaie. Se acoperă şi se mai lasă la foc mic 15-30 de minute în funcţie de cât de moale vrei să iasă.
Varza rosie cu sfecla rosie si condimente
Pofta buna!