Tort de zmeura si migdale
PrinteazaTort de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina, frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale.
- 75 g migdale dulci macinate
- 100 g unt
- 75 g zahar
- 2 oua
- 75 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
crema:
- 500 g zmeura
- 50 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 lingura suc de lamaie
- 10 g gelatina
- 400 ml frisca
in plus:
- 200 ml frisca
- 30 g zahar
- 14 boabe de zmeura
- 30 g fulgi de migdale prajiti
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Se amestecă migdalele măcinate cu unt şi zahăr. Se înglobează pe rând ouăle. Se amestecă făina cu praf de copt şi 1 praf de sare. Se înglobează lingură cu lingură în compoziţia de migdale.
Se introduce aluatul în formă şi se nivelează; se coace timp de cca. 30 min. Se desprinde blatul din formă şi se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie.
Se curăţă zmeura. Se pasează 1/2 din cantitate şi se amestecă împreună cu zahărul, zahărul vanilinat şi sucul de lămâie. Se înmoaie gelatina, se dizolvă şi se înglobează în fir subţire în piureu. Se dă la rece compoziţia. Când piureul începe să se întărească, se înglobează frişca bătută. Apoi se adaugă restul de fructe.
Blatul se acoperă cu cremă; se dă la rece 5 ore. Se acoperă apoi cu frişcă bătută cu zahăr. Se fac rozete pe care se aşază câte un bob de zmeură. Se presară pe tort migdale.
Tort de zmeura si migdale
Pofta buna!