Tarte cu branza si ardei

Printeaza

Tarte cu branza si ardei din: faina, unt, galbenus, apa rece, sare, ardei grasi, rosii in bulion, pasta de tomate, branza, ulei, muguri de pin, sare si piper.

Ingrediente:Tarte_cu_branza_si_ardei

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un galbenus
  • 50 ml apa rece
  • sare

pentru umplutura:

  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 rosii in bulion
  • o lingura pasta de tomate
  • 4 rondele branza
  • o lingura ulei
  • o lingura muguri de pin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea Si apoi se pune untul tăiat bucatele. Se lucrează cu degetele pentru a amesteca făina şi untul. După ce tot untul a fost încorporat în făină, se adaugă gălbenuşul şi un pic de apă. Se amestecă şi, la nevoie, se mai adaugă apă. Se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru două ore.

In ulei încins, într-o tigaie, se pun ardeii tăiaţi fâşii late şi, după ce s-au înmuiat, se adaugă roşiile tăiate şi fără pieliţe. Se lasă 5 minute împreună si apoi se adaugă bulionul desfăcut cu putină apă, sare şi piper. Se lasă la fiert până ce se obţine un sos gros.

Aluatul se întinde şi se asază într-o formă de copt cu pereţi mai înalţi. Se înţeapă pe fund cu o furculiţă, se pune sosul de ardei şi roşii şi deasupra rondelele de brânză.Se presară cu mugurii de pin şi se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.

Tarte cu branza si ardei

Tarte_cu_branza_si_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.