Tort de spuma cu coacaze

Printeaza

Tort de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra.

Ingrediente:Tort_de_spuma_cu_coacaze

  • 140 g coacaze albe
  • 140 g coacaze rosii
  • 5 g gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
  • 70 ml frisca
  • 1 lingura lichior de lamaie
  • 1 lingura lichior de afine

bezea:

  • 2 albusuri
  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Coacăzele se aşază într-o sită şi se spală; se lasă să se scurgă. Se desprind de pe ciorchine cu o furculiţă. Se înmoaie gelatina. Se încălzeşte laptele şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se amestecă brânza cu zahăr (brânza trebuie scoasă din frigider cu 60 min. înainte).

Se înglobează coaja şi sucul de lămâie, apoi se toarnă în fir subtire laptele cu gelatina si se amesteca. Se bate frisca si se inglobeaza. Se imparte crema in doua. In jumatate din cantitatea se inglobeaza lichiorul de lamaie si doua treimi din coacazele albe, iar in cealalta jumatate se amesteca lichiorul de afine si doua treimi din coacazele rosii.

Se clatesc cu apa rece 4 forme mici. Se asaza inauntru mai intai crema alba, apoi cea rosie. Se acopera cu folie si se da la frigider circa 2 ore.

Crema se rastoarna pe farfurii si se orneaza cu restul de coacaze. Se incalzeste grilul cuptorului. Se bate albusul cu zahar pudra si se spriteaza peste fructele de padure. Se asaza pe gratar si se asa sa se rumeneasca usor. Se orneaza cu coacaze si se pudreaza cu zahar.

Tort de spuma cu coacaze

Tort_de_spuma_cu_coacaze

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Probabil ca nu o sa fac niciodata tortul cu spuma de coacaze, dar imi place 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.