Tort de spuma cu coacaze
PrinteazaTort de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra.
- 140 g coacaze albe
- 140 g coacaze rosii
- 5 g gelatina
- 70 ml lapte
- 200 g branza de vaci
- 50 g zahar
- coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
- 70 ml frisca
- 1 lingura lichior de lamaie
- 1 lingura lichior de afine
bezea:
- 2 albusuri
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Coacăzele se aşază într-o sită şi se spală; se lasă să se scurgă. Se desprind de pe ciorchine cu o furculiţă. Se înmoaie gelatina. Se încălzeşte laptele şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se amestecă brânza cu zahăr (brânza trebuie scoasă din frigider cu 60 min. înainte).
Se înglobează coaja şi sucul de lămâie, apoi se toarnă în fir subtire laptele cu gelatina si se amesteca. Se bate frisca si se inglobeaza. Se imparte crema in doua. In jumatate din cantitatea se inglobeaza lichiorul de lamaie si doua treimi din coacazele albe, iar in cealalta jumatate se amesteca lichiorul de afine si doua treimi din coacazele rosii.
Se clatesc cu apa rece 4 forme mici. Se asaza inauntru mai intai crema alba, apoi cea rosie. Se acopera cu folie si se da la frigider circa 2 ore.
Crema se rastoarna pe farfurii si se orneaza cu restul de coacaze. Se incalzeste grilul cuptorului. Se bate albusul cu zahar pudra si se spriteaza peste fructele de padure. Se asaza pe gratar si se asa sa se rumeneasca usor. Se orneaza cu coacaze si se pudreaza cu zahar.
Tort de spuma cu coacaze
Pofta buna!
Probabil ca nu o sa fac niciodata tortul cu spuma de coacaze, dar imi place 🙂