Tarta cu ciuperci si branza topita
PrinteazaTarta cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar, sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 180 g unt moale
- un galbenus
- 50 ml lapte caldut
- 10 g zahar
- sare
pentru umplutura:
- 250 g ciuperci proaspete
- 3 catei usturoi
- 3 fire patrunjel
- 2 felii branza topita
- o lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul se mixează singur şi apoi se adaugă sarea, zahărul, laptele şi gălbenuşul, amestecând continuu. Se adaugă făina amestecând mai departe şi apoi, cu mâna, se frământă puţin. Se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 2 ore.
In tigaia cu ulei se pun ciupercile spălate bine si feliate, usturoiul şi pătrunjelul. Se presară sare şi piper şi se ţine pe foc 15 minute până ce se evaporă apa pe care şi-o lasă ciupercile. Aluatul se întinde în funcţie de tava de copt, se aşază în formă, se pun ciupercile şi, deasupra, brânză topită. Se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Tarta cu ciuperci si branza topita
Pofta buna!