Tarta cu ciuperci si branza topita

Printeaza

Tarta cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar, sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ciuperci_si_branza_topita

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 180 g unt moale
  • un galbenus
  • 50 ml lapte caldut
  • 10 g zahar
  • sare

pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 3 catei usturoi
  • 3 fire patrunjel
  • 2 felii branza topita
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul se mixează singur şi apoi se adaugă sarea, zahărul, laptele şi gălbenuşul, amestecând continuu. Se adaugă făina amestecând mai departe şi apoi, cu mâna, se frământă puţin. Se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 2 ore.

In tigaia cu ulei se pun ciupercile spălate bine si feliate, usturoiul şi pătrunjelul. Se presară sare şi piper şi se ţine pe foc 15 minute până ce se evaporă apa pe care şi-o lasă ciupercile. Aluatul se întinde în funcţie de tava de copt, se aşază în formă, se pun ciupercile şi, deasupra, brânză topită. Se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Tarta cu ciuperci si branza topita

Tarta_cu_ciuperci_si_branza_topita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.