Cozonac cu aroma de scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de Cozonac cu aroma de scortisoara cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie, sare, zahar, scortisoara. MODIFICATA
- 300g făină
- 120ml lapte cald
- 1 linguriţă miere sau zahăr
- 1 gălbenuş
- 30g unt
- 15g drojdie
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 50gunt
- 3-4 linguri zahăr
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia şi zahărul în lapte călduţ, adăugaţi 1 linguriţă făină şi lăsaţi amestecul acoperit, în loc cald, pentru a creşte. Adăugaţi 25g unt topit şi 1 gălbenuş. Incorporati făina pe care aţi amestecat-o cu sare. Frământaţi 10 minute, pana obţineti un aluat tare.
Acoperiţi şi lasati la dospit în loc cald, aproximativ 1 oră. Amestecaţi ingredientele pentru umplutură până la omogenizare. Intindeţi aluatul, ungeţi foaia cu 3/4din amestecul pentru umplutură.
Rulaţi foaia strâns şi apoi tăiaţi cu un cuţit ascuţit ruloul, lăsându-l la un capăt netăiat. Răsuciţi cele două jumătăţi, fără a le desprinde una de alta de la capăt, în spirală, cu partea tăiată în exterior. Uniţi capetele şi puneţi într-o tavă, in care ati pus hârtie de copt. Coaceţi la foc mare 15 minute, apoi reduceti focul la mic în ultimele 10 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi taiati si serviti.
Pofta buna!