Friptură de porc cu sos picant

Printeaza

Friptură de porc cu sos picant din: cotlete de porc, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru, suc de rosii, usturoi, sos de soia, miere, otet balsamic, broccoli, sare, piper, ulei si mazare.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sos_picant

  • 800 g cotlete de porc
  • 5 g boia dulce
  • 5 g boia iute
  • 5 g zahar tos
  • 10 g oregano
  • 10 g cimbru
  • 250 ml suc de rosii
  • doia catei de usturoi
  • 3 linguri cu sos de soia
  • miere
  • 10 ml otet balsamic
  • 500 g broccoli
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mazare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune boiaua dulce cu boiaua iute, zahărul tos, oregano, cimbrul, 100 ml ulei, sarea şi piperul. Cotletele se trec prin amestecul din bol, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum patru ore.

Se frig pe grătarul încins sau se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Sosul de roşii se amestecă cu o lingură de miere, usturoiul pisat, sosul de soia şi oţetul. Se adaugă sare şi piper după gust, 200 ml apă şi se fierbe amestecul la foc mic până se îngroaşă.

Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare 10-15 minute, se trece printr-un jet de apă rece şi după ce s-a scurs se serveşte alături de cotletele de porc şi sosul de roşii. Pe langa broccoli, cotletele de porc mai pot fi servite si cu o garnitura din piure de mazare.

Friptură de porc cu sos picant

Friptura_de_porc_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.